Pigment- och kärlborttagning/Cryo

Ytliga kärl, godartade hudförändringar,åldersfläckar och pigmentfläckar


Cryo pen från 600:- /behandling

Diatermi från 600:-/behandling


Ytliga kärl

Ytliga kärl uppkommer hos de flesta av oss med stigande ålder, ofta är de knappt märkbara. Ibland gör de dock att vi får ett rödbrusigt utseende eller att benen ser ut som de vore prydda med röda eller blå spindelnät. Orsakerna är åldern, hormonella förändringar, östrogenbehandlingar, graviditet, sol, kyla och många andra ting som hör livet till.


Du kan med hjälp av någon av dessa behandlingar få tillbaka en jämnare färg i ansiktet eller på dina ben. Behandlingen varierar beroende på kärlens bredd, mängd och på hur djupt de ligger. Oftast räcker det med 1 till 3 behandlingar. Dessa behandlingar utförs med 1-3 månaders mellanrum och det kräver ingen bedövning. 


Efter behandlingen av ytliga blodkärl kan det uppstå en rodnad eller irritation i huden i ett par dagar. Det kan ta ett par veckor innan man ser slutresultatet av behandlingen.Bruna fläckar och födelsemärken

Alla föds vi med olika typer av pigmentfläckar, en del av oss med mer iögonfallande sådana. Det kan upplevas som besvärande om de t.ex. sitter i ansiktet, på halsen eller något annat synligt område. Åldersfläckar som vanligtvis kommer med åren beror på dagligt solljus och det ibland överdrivna solbadande vi utsätter oss för. Andra pigmentfläckar beror på hormonella förändringar, graviditet eller P-piller.


Förr kunde man inte göra mycket åt dessa bruna fläckar. Man har länge arbetat med olika skrapningar för att försöka åstadkomma en förbättring. Ofta har resultatet varit att man bytt ut en fläck mot en annan, ett ärr eller en vit avpigmenterad hudyta. Vi kan på ett enkelt och effektivt sätt ta bort ofarliga pigmentfläckar. Vi synar alltid pigmentfläckar ni vill ta bort och om det finns minsta misstanke om att någon av dessa fläckar kan vara elakartad, skickas ni till vårdcentral för kontroll/analys först.


Att ta bort åldersfläckar eller hormonfläckar kräver oftast 1-2 behandlingar.  Behandlingarna utförs normalt sett med 1-2 månaders mellanrum. Huden kan svullna upp och vara ganska röd direkt efter behandlingen, ibland bildas även en skorpa eller en vattenblåsa, det viktiga om detta sker är att inte sticka hål eller pilla bort ruvan. Samtliga dessa biverkningar är lätta och fullt möjliga att stå ut med eftersom de snabbt försvinner.
Ring för priser och gratis konsultation.