Pigment- och kärlborttagning/Cryo

Brustna kärl, åldersfläckar och pigmentfläckar


IPL behandling från 500:- /gång

Cryo pen från 250:- /gång


Brustna kärl

Brustna kärl uppkommer hos de flesta av oss med stigande ålder, ofta är de knappt märkbara. Ibland gör de dock att vi får ett rödbrusigt utseende eller att benen ser ut som de vore prydda med röda eller blå spindelnät. Orsakerna är åldern, hormonella förändringar, östrogenbehandlingar, graviditet, sol, kyla och många andra ting som hör livet till.


Relaxen lasern har revolutionerat behandlingen av kärlförändringar. Du kan med hjälp av denna laser få tillbaka Din jämna färg i ansiktet eller Dina fina ben. Behandlingen varierar beroende på kärlens utbredd, mängd och på hur djupt de ligger. Oftast räcker det med 1 till 3 behandlingar. Dessa behandlingar utförs med 2 till 3 månaders mellanrum och det krävs sällan någon bedövning. Laserbehandlingen känns som små snärtar av ett gummiband på huden.


lEfter behandlingen av ytliga blodkärl kan det uppstå en rodnad eller irritation i huden i ett par dagar. Blir huden irriterad bör du vara försiktigare med makeup de första dagarna efter behandlingen. Den kan ta ett par veckor innan man ser slutresultatet av behandlingen. I mycket sällsynta fall kan huden få en starkare rodnad och irritation och eventuellt små blåsor och pigmentering, som dock går tillbaks.Bruna fläckar och födelsemärken

Alla föds vi med olika typer av pigmentfläckar, en del av oss med mer iögonfallande sådana. Det kan upplevas som besvärande om de t.ex. sitter i ansiktet, på halsen eller något annat synligt område. Åldersfläckar som vanligtvis kommer med åren beror på dagligt solljus och det ibland överdrivna solbadande vi utsätter oss för. Andra pigmentfläckar beror på hormonella förändringar, graviditet eller P-piller.


Förr kunde man inte göra mycket åt dessa bruna fläckar. Man har länge arbetat med olika skrapningar för att försöka åstadkomma en förbättring. Ofta har resultatet varit att man bytt ut en fläck mot en annan, ett ärr eller en vit avpigmenterad hudyta. Idag finns Relaxen lasern som eliminerat dessa problem. Vi kan på ett enkelt och effektivt sätt ta bort ofarliga pigmentfläckar. Vi synar alltid pigmentfläckar ni vill ta bort och om det finns minsta misstanke om att någon av dessa fläckar kan vara elakartad, skickas ni till vårdcentral för kontroll/analys först.


Att ta bort åldersfläckar eller hormonfläckar kräver oftast bara 1 eller 2 behandlingar. Andra fläckar, exempelvis födelsemärken och s.k. café au lait-fläckar, kräver oftast fler behandlingar. Behandlingarna utförs normalt sett med 1 till 2 månaders mellanrum och det krävs sällan någon bedövning. Laserbehandlingen känns som små snärtar av ett gummiband på huden. Huden kan svullna upp och vara ganska röd direkt efter behandlingen, ibland bildas även en skorpa. Samtliga dessa biverkningar är lätta och fullt möjliga att stå ut med eftersom de snabbt försvinner.
Ring för priser och gratis konsultation.

Boråsvägen 7

51253 Svenljunga

0325 - 61 19 92

info@relaxensvenljunga.com

© Copyright. All Rights Reserved.

Vi använder "cookies". Vid fortsatt användning av denna sida godkänner ni detta. /Camilla

Acceptera